Aurinkopaneelit Aurinkosähkö ABB invertterit Maatelineet

Valmistaja Q sells Germany
Valmistaja ABB
Tähän tuotteeseen mahdollisuus hakea OP Rahoitus
Aurinkopaneeli Q.PEAK DUO-G7 330
ABB invertterit 7,5 kw 8,5 kw 10,0 kw 12,5 kw 20,0 kw 27,6 kw

Nämä laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät voit kytkeä suoraan rakennuksesi sähköverkkoon. Tuottamasi sähkön voit halutessasi myydä sähköyhtiölle (ei mahdollista vielä kaikilla yhtiöillä) tai käyttää itse ja pienentää siten sähkölaskuasi. Järjestelmän kytkeminen vaatii aina luvan paikalliselta sähköyhtiöltä sekä valtuutetun sähköasentajan asennuksen.

Maatelineeseen asennettuna saat 7% paremman tuoton koska silloin paneelit eivät lämpene niin paljon Sekä helpottaa talvipuhdistusta kun ei tarvitse kiivetä katolta harjaamaan paneeleiden päälle kerääntynyttä lunta

Myös mahdollista asentaa katolle Kysy kattokiinnikkeiden hinta eri kattotyypille.

Verkkoon kytkettyjä järjestelmiä on saatavana kaikenkokoisina. Laajasta valikoimastamme löydät myös kaikki asennukseen tarvittavat tarvikkeet kuten kaapelit ja asennustelineet.

Mitä tukia aurinkojärjestelmien asennukseen voi saada?

Kotitaloudet ovat oikeutettuja 50% kotitalousvähennykseen aurinkojärjestelmän työn osalta. Esim 2000 euron työstä saa verotuksessa vähentää 1000 euroa.

Yrittäjät ja maatalouden harjoittavat voivat hakea investointitukea aurinkonjärjestelmiin ELYltä.


Kuinka aurinkopaneelien mitoitus suunnitellaan?

Mitoitukseen vaikuttavat:

- Kiinteistön sähkönkulutus

- Käytettävissä oleva paneeleiden pinta-ala

- Kohteen ominaisuudet

- Asiakkaan toivoman tuoton prosentuaalinen osuus

Yleensä aurinkopaneeleilla pyritään korkeintaan 35 % tuottoon, sillä se pystytään tuottamaan järkevästi. Aurinkopaneelien mitoitus kannattaa optimoida kulutuksen mukaan, mutta ylimitoituskaan ei mene taivaan tuuliin. Sähköyhtiöt ostavat ylimääräisen energian, jolloin se tulee takaisin rahallisena tuottona


Miten aurinkopaneelit kannattaa asentaa?


Aurinkopaneelit kannattaa asentaa aina eteläsuuntaan. Mitä suurempi pinta-ala paneeleista osoittaa etelään päin, sen tuottavampi järjestelmä voidaan rakentaa. Lisäksi aurinkopaneelien mitoitukseen vaikuttaa se, missä päin Suomea kiinteistö sijaitsee: rannikolla auringonsäteet ovat voimakkaampia kuin muualla Suomessa.
Helposti ja nopeasti asennettavalle aurinkopaneelien maa-asennustelineelle on ollut selkeää tilausta

Monissa kohteissa aurinkopaneelien asentaminen katolle ei ole mahdollista tai järkevää esim. ilmansuuntien, varjostusten tms. syyn takia. Mikäli tontilla on tilaa, maa-asennuksessa aurinkopaneelit saadaan asennettua helposti optimaaliseen suuntaan ja -kulmaan.

Aurinkopaneelien maa-asennuksella voidaan optimoida myös aurinkopaneelien vuosituotto. Marras-huhtikuun tuottopotentiaali on n. 25 % koko vuoden aurinkotuotosta, joten haluttaessa lumen puhdistamisella aurinkopaneelien pinnasta voidaan saavuttaa merkittävästi lisätuottoa.

PYYDÄ TARJOUS
Tuotteita yhteensä 8 kpl