Ilmanvaihtokoneet ja osatMeiltä löydät tarvittavat ilmanvaihtokoneet ja osat. Kerää tuoteluettelosta ne osat tuotenumeron mukaan, mistä olet kiinnostunut ja pyydä tarjous!

FRÄNKISCHE - Euroopan suurin ilmanvaihtokoneiden valmistaja

- Profi-air® putkijärjestelmät. Sileä, antibakteerinen ja antistaattinen sisäpinta,
virtausoptimoidut putket ja liittimet joustavat putkivaihtoehdot.
- Mahtuu pieneen tilaan ulkohalkaisija 63 mm 75 mm 90 mm pyöreänä
- Tunnelimallina leveys 132 mm korkeus 52. Ei vaadi suuria kotelointeja,
joten voidaan asentaa kokonaan lämpimiin tiloihin.
- Hygieeninen ja helppo puhdistaa sileä, antistaattinen ja mikrobisuojattu sisäpinta.
- Tiivis rakenne ja pieni painehäviö pienentävät puhaltimen energiankulutusta.
- Nopea asentaa taipuisa kanava mahdollistaa asennuksen ilman kulmayhteitä.
- Helpot pikaliitokset ei tarvita poraamista ja niittaamista.
- Voidaan jatkaa pikaliittimellä, vältetään materiaalihukkaa.
- Asennus helppo tehdä jo rakennusrungon tekovaiheessa, kuten sähkö- ja viemäriasennukset, rakennusosien sisään.
- Ei yleensä vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen.

HYVÄ ILMANVAIHTO ON TÄRKEÄÄ
Ihminen viettää jopa 90 % ajastaan sisätiloissa ja hengittää vuorokaudessa n. 18 000 litraa ilmaa. Ei siis ole samantekevää, millaista sisäilma on. Kun aamulla lehdenhakureissun jälkeen kävelee suoraan makuuhuoneeseen, nenä kertoo armotta, onko makuuhuoneen ilmanvaihto ollut yön aikana riittävää. Tunkkaisen ilman tuuletus ikkunaa avaamalla on silloin jo myöhäistä. Raitista ilmaa pitää tuoda makuhuoneisiin läpi yön. Kotiin tultaessa vastaan tuleva tunkkainen haju kertoo niin ikään liian pienestä ilmanvaihdosta.

On myös äärimmäisen tärkeää, että pesutilat kuivuvat nopeasti käytön jälkeen. Mikäli ilmanvaihto ei toimi kunnolla, pesuhuoneen lattialämmityksen lattialta höyrystämä vesi jää muhimaan seinä- ja kattorakenteisiin.

Hyvä ilmanvaihto on hyvä vakuutus talollesi. Se on investointi, joka vaikuttaa rakennuksen kuntoon ja elinikään. Samalla se on investointi omaan terveyteesi ja asumisen mukavuuteen.

Hyvä ilmanvaihto vaihtaa sisäilmaa jatkuvasti pitäen sen puhtaana ja raikkaana hengittää. Tehokkaan ja tarpeenmukaisen ilmanvaihdon avulla sisäilman happipitoisuus pysyy riittävän korkeana ja vältetään hiilidioksiditason noususta johtuva väsymys ja työtehon laskeminen.

Monet nyt peruskorjattavat talot on rakennettu aikana, jolloin asuintilojen kosteuskuorma oli merkittävästi nykyistä pienempi. Aiemmin peseydyttiin harvemmin, pyykkiä pestiin vähemmän ja se kuivattiin ulkona. Pesutilat saunoineen saattoivat sijaita erillisessä ulkorakennuksessa. Talot rakennettiin siten, että ilma vaihtui ikkunoista, hormeista ja ovenraoista.

Sekä rakentamisen että elämäntyylin muuttuminen pitää huomioida myös remontoidessa. Vanhan talon korjaus aloitetaan usein tiivistämällä taloa: lisätään eristeitä ja vaihdetaan ikkunat tiiviimmiksi, jotta veto loppuisi ja lämmitysenergia ei karkaisi harakoille. Remontoijan on tärkeä muistaa se, että elämisestä syntyvä kosteus tiivistyy rakenteisiin ellei sitä poisteta ulos.

ILMANVAIHDON TEHTÄVIÄ OVAT ESIMERKIKSI:

Kosteuden poistaminen. Ruuanlaitto, astioiden pesu, peseytyminen, saunominen, pyykinpesu, huonekasvit ja ihmisten hikoilu sekä hengitys lisäävät kosteutta sisäilmassa, joka on poistettava. Tehokas ilmanvaihto poistaa liiallisen kosteuden.

Rakennus- ja sisustusmateriaaleista erittyvien päästöjen poistaminen. Maalien, lakkojen, liimojen ja sisustusmateriaalien päästöt sekä radon-kaasu poistuvat sisäilmasta ilmanvaihdon avulla.
Hiilidioksidin poistaminen. Ihmisten ja eläinten hengitys tuottaa sisäilmaan hiilidioksidia. Liika hiilidioksidi voi aiheuttaa väsymystä tai päänsärkyä sekä heikentää unen laatua. Tarpeenmukainen ilmanvaihto pitää huolta, että hiilidioksiditaso pysyy riittävän alhaisena.

Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpöisen ulkoilman tuominen sisään. Ilmanvaihtokone suodattaa sisääntuotavasta ulkoilmasta tehokkaasti pölyt ja pienhiukkaset. Samalla se lämmittää tuloilman poistoilmasta talteen otetulla lämmöllä, jolloin ei synny vedon tunnetta eikä lisälaskua lämmitykseen. Puhdas ja lämmin tuloilma takaavat miellyttävät asuinolosuhteet.

Frankirche ilmanvaihto, ohje 1


Frankirche ilmanvaihto, ohje 2


Frankirche ilmanvaihto, ohje 3


Tuotteita yhteensä 1 kpl