« Takaisin

Rautasulfaatti

Veteen sekoitettuna rautasulfaatti tuo puupinnoille luonnollisen ja harmaan värin kerta sivelyllä, mutta sillä on muitakin käyttötarkoituksia.
  • Rautasulfaatilla voidaan harmaannuttaa ulkona olevaa käsittelemätöntä puuta.
  • Rautasulfaatti soveltuu keittomaalien homeenestoaineeksi, ja tunnetaankin tässä tarkoituksessa nimellä Rautavihtrilli.
  • Rautasulfaatti tappaa bakteerit ja homeitiöt ja sitä käytetään myös puun kyllästämiseen.

Käytettäessä uuden puupinnan harmaannuttamiseen ulkotiloissa

Käyttöohje:
Rautasulfaatti sekoitetaan kuumaan veteen (2 kg jauhetta / 10 – 20 l vettä) niin, että jauhe sekoittuu nesteeseen kunnolla. Puupinta käsitellään runsaalla vedellä. Tämän jälkeen puu jätetään auringonvaloon. Harmaan lopullinen sävy näkyy noin 2-3 kuukauden kuluttua. Sävyyn vaikuttaa puun kosteuspitoisuus, ikä, puulaatu, vedenlaatu jne. Seos imeytyy parhaiten sahattuun uuteen puupintaan.

Muita huomioitavia asioita:
-Liian runsaan käsittelyn jälkeen sade saattaa valuttaa rautasulfaattivettä sokkeliin värjäten pinnat ruosteenruskeaksi.
-Suojaa pinnat ennen käsittelyä. Huolehdi myös, että ainetta ei pääse roiskumaan ikkunoille tai sisäpinnoille värjäytymien estämiseksi.
-Rautasulfaattikäsittely saattaa nostaa pintaan vaaleita ”rakeita”, ns. suoloja, jotka kuitenkin häviävät aikaa myöden.
-Tuote on alkaalinen, ja naulat saattavat tämän vuoksi ruostua. Aine toimii vain auringon valon kanssa, ei siis pimeässä.

Riittoisuus:
8-10 m2/ litra höylätyllä pinnalla ja 4-5 m2 sahatulla pinnalla.

Huomioitavaa:
Rautasulfaatti on haitallista nieltynä ja se ärsyttää silmiä, ihoa ja hengityselimiä. Käytä asianmukaisia suojavarusteita kun käsittelet rautasulfaattia. Ei lasten ulottuville

100g 2,0€ ainoastaan liikkeestämme

1 kg 5,0€+ Rahti 15,0€

5 kg 20,0€+ Rahti 15,0€

10 kg 39,0€+ Rahti 20,0€

25 kg 80,0€+ Rahti 25,0€

Nouto

Käyttöturvatiedote

Tee tilaus tästä

Hinta:5.00 €