« Takaisin

Sitruunahappo Puhdas

Sitruunahapolla pystyt irrottamaan lian ja ruosteen metalliosista. Annostus 1:10, käsittelyn jälkeen materiaali pitää kuivata hyvin. Tämän jälkeen sen voi vielä suojakäsitellä esim. maalata tai öljytä. Ei alumiinille (tummuu).

Myös elintarvikekäyttöön, astianpesukoneen, kaakelipintojen ja altaiden puhdistukseen

 

A-SITRUUNAHAPPO (50 tai 100 g)


Sitruunahappoa käytetään mm.
Happamuuden säätöaineena
Kalkkisaostumien poistoon kodinkoneista 
Tahrojen poistoon

Marjojen ja hedelmävalmisteiden happamuudensäätöaineena: Marja-ja hedelmävalmisteissa enintään 2 g/kg, mehuissa enintään 12g/kg.
Liuotetaan vesitilkkaan tai pieneen määrään säilykettä ja lisätään valmiiseen tuotteeseen 
½- 1 ½ tl / säilykekilo.


Kodinkoneiden kalkkisaostumien poisto:

Astianpesukone: Annostele 30 g (2 rkl) sitruunahappoa astianpesuainelokeroon ja anna koneen käydä tyhjänä +60-65C pesuohjelmalla.
Pyykinpesukone: Annostele sitruunahappoa 100 g (1,3 dl) pesuainelokeroon. Pese tyhjällä koneella ilman esipesua kuumin mahdollinen pesuohjelma. Pese koneessa heti perään sama ohjelma jauhemaisella pesuaineella, jotta irronnut sakka lähtee pois koneesta.
Kahvinkeitin: Liuota 25 g (vajaa 2 rkl) sitruunahappoa 0,5 litraan kylmää vettä. Kaada liuos keittimen vesisäiliöön ja anna vedestä valua noin puolet. Sammuta keitin ja jätä liuos vaikuttamaan n. 30 min. ajaksi. Kytke keitin päälle ja anna lopun veden valua loppuun. Huuhtele sitruunahappo pois valuttamalla kannullinen kylmää vettä 2-3 kertaa.
Vedenkeitin: Keitä keittimessä n. 0,5 l vettä. Lisää veteen 25 g (vajaa 2 rkl) sitruunahappoa. Seisota vettä keittimessä n. 15 min. Tyhjennä keitin. Keitä keittimessä pelkkää vettä 3 kertaa, jotta sitruunahappo huuhtoutuisi pois.

Tahranpoisto: 10 %:n (10 g sitruunahappoa/100 ml vettä) sitruunahappoliuos teetahroihinRuosteenpoisto metallista on monesti mahdollista tehdä käsittelemällä metallinen kappale esimerkiksi fosfori- tai sitruunahapolla. Ruosteiset esineet ja osat voidaan joko liottaa happo-vesi seoksessa tai seosta voidaan levittää suoraan ruosteiselle pinnalle - - kun irtonainen ruoste ja ruostepöly on ensin puhdistettu pois. Liottamiseen riittää usein 4%-15% seos (esim. sitruunahappoa), tätä vahvemmalla seoksella ei juurikaan päästä parempiin tuloksiin. Ruosteenpoistossa käytettävän happoseoksen vahvuus riippuu hyvin pitkälti puhdistettavan esineen materiaalista. Joten jos kokeilet liottamista ensimmäistä kertaa, kannattaa ehkä aloittaa hieman laimeammalla seoksella - - ja etsiä työhön sopiva seos/vahvuus varovaisesti kokeilemalla. Käsittelyn päätteeksi muista huuhdella ja kuivattaa käsitelty kohta/esineet huolellisesti puhtaiksi.Ekologinen ja luonnollinen sitruunahappojauhe sopii puhdistusaineeksi kaikille kodinkoneille. Sopii pyykinpesukoneen, astianpesukoneen sekä pienkodinkoneiden, kuten vedenkeittimen, kahvinkeittimen sekä silitysraudan perusteelliseen puhdistukseen. Pakattu todella kätevään sirottimeen, josta annostelu on helppoa ja jauhe säilyy kosteudelta suojassa.
Sitruunahappo on luontoystävällinen, myrkytön ja täysin luontainen vaihtoehto teollisille ja raskaille kemikaaleille – ja silti tehokkaasti toimiva ja taatusti kodinkoneen raikastava. Voit kokeilla sitruunahappoa myös tahranpoistoon sekä kalkkisaostumien puhdistamiseen esimerkiksi kylpyhuoneessa (lavuaarit, hanat, kaakelit). Sitruunahappo soveltuu myös ruostetahrojen poistamiseen. Selvitä kuitenkin pinnan haponkestävyys aina ennen käsittelyä, sillä esimerkiksi terrazzo, emaloidut sekä anonisoidut ja muut herkät materiaalit eivät kestä käsittelyä sitruunahapolla. Kaikille yleisimmille laattamateriaaleille se soveltuu kuitenkin mainiosti ja sopivuuden omalle materiaalille voi valmistaa testaamalla liuosta huomaamattomaan paikkaan.

Sitruunahappo on myrkytön ja biohajoava luonnossa esiintyvä orgaaninen happo, jota voidaan käyttää lukuisiin käyttötarkoituksiin. Tiesithän, että kodinkoneet tulisi puhdistaa säännöllisesti, sillä puhdistus vähentää mekaanisia vikoja, raikastaa kodinkoneen tuoksua (erityisesti pyykin- ja astianpesukoneiden kohdalla) ja tekee kodinkoneen käyttöhetkistä monin verroin mukavampia. Pese pyykinpesukone vähintään 1-2 kertaa vuodessa, astianpesukone noin 3 kertaa vuodessa ja kahvin- ja vedenkeittimet sekä silitysraudat käyttömäärästä riippuen noin 3-4 kertaa vuodessa.

Lisää sitruunahappojauhetta suoraan pesujauhekaukaloon tai astianpesukoneen annostelulokeroon. Isoilla kodinkoneilla annostelumäärää tulee nostaa. Käynnistä pesukoneen tehopesuohjelma (min. 65-astetta, pyykin- ja astianpesukoneet). Huom: Vedenkeittimissä, kahvinkeittimissä ja silitysraudoissa sitruunahappojauhe sekoitetaan aina kylmään veteen ennen liuoksen lisäämistä vesisäiliöön. Vasta sen jälkeen käynnistä laite. Kun vesi on valunut läpi keittimestä/silitysraudasta, huuhtele vielä laite raikkaalla vedellä noin 2 kertaa. Pesukoneiden kohdalla erillistä huuhtelua ei tarvita, sillä pesuohjelma sisältää huuhtelun. Katso tarkemmat annosteluohjeet ja käyttövinkit alta! Koska jauhe on 100% sitruunahappoa, säilytä tuote poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta ja varo tuotteen joutumista silmiin.

Annostelu- ja käyttöohje kodinkoneiden puhdistuksessa:

Pyykinpesukoneet: annostele noin 100 g jauhetta (= 1,3 dl) pyykinpesuainelokeroon ja käynnistä tehopesuohjelma, mieluiten 90 asteinen ohjelma. Pese tyhjällä koneella ilman esipesua. Valitse pesukoneesta heti perään sama pesuohjelma ilman sitruunahappoa, mutta lisää mukaan hiukan pesujauhetta, jotta pesukoneesta irronnut sakka poistuu koneesta eikä tartu seuraavalla pesukerralla tekstiileihin.

Astianpesukoneet: annostele 30 g jauhetta (= 2 rkl) pesukoneen astianpesuainelokeroon (ei koskaan huuhteluainelokeroon!!) ja käynnistä kuumin pesuohjelma.

Kahvinkeittimet: liuota noin 25 g (= vajaa 2 ruokalusikallista) jauhetta puoleen litraan kylmää vettä. Sekoita ja kaada liuos keittimen vesisäiliöön, täytä säiliö maksimimäärään asti vedellä ja käynnistä keitin. Anna vesimäärästä valua noin puolet pois ja ja sammuta keitin. Anna liuoksen vaikuttaa keittimen putkistoissa 30 minuutin ajan, jonka jälkeen valuta loputkin vedestä. Kun keitin on jäähtynyt, kaada pesuvesi pois. Huuhtele keitin sitruunahaposta lopuksi täyttämällä säilö puhtaalla, raikkaalla vedellä ja valuta koko vesimäärä kerralla läpi. Toista käsittely puhtaalla vedellä 2-3 kertaa huuhdellaksesi laitteen.

Vedenkeitin: Kiehauta keittimessä 0,5 litraa vettä. Lisää veteen 25 g (= vajaa 2 ruokalusikallista) sitruunahappojauhetta. Anna seoksen vaikuttaa noin 15 minuutin ajan keittimessä (mutta älä käynnistä keitintä uudelleen). Tyhjennä keitin ja kiehauta keittimessä lopuksi täysi keittimellinen puhdasta, raikasta vettä. Toista 3 kertaa huuhdellaksesi laitteen perusteellisesti.

Silitysrauta: Liuota puoli teelusikallista ainetta noin kahteen desilitraan vettä. Kaada seos vesisäiliöön ja täytä säiliö vedellä. Silitä esimerkiksi puhdasta keittiöpyyhettä ja höyrytä säiliö tyhjäksi. Täytä säiliö lopuksi säiliö puhtaalla vedellä ja toista käsittely. (Lähde: Yliopistonapteekki ja Vitabalans.fi).

Käyttö siivouksessa:

Tee käyttöluos sekoittamalla kaksi ruokalusikallista jauhetta litraan kylmää vettä. Puhdista liuoksella esimerkiksi hanat, kaakelit, ammeet sekä hanojen suuttimet. Huuhdo pinta lopuksi huolellisesti puhtaalla vedellä.

VERTAA HINTAAMME! Apteekissa sitruunahappojauhe maksaa 50 g pakkauksessa keskimäärin 1,50 euroa – määrästä riittää vain yhden astianpesukoneellisen käsittelyyn, muttei esimerkiksi pyykinpesukoneen puhdistamiseen. Tämän suurpakkauksen avulla puhdistat kaikki kodinkoneet 2-3 kertaa vuoden aikana – tuote on käytössä todella riittoisa ja edullinen.

1 kg 15,90 + rahti 15,0€

Nouto

Tee tilaus/tarjouspyyntö täältä

Hinta:15.90 €